+36 20 454 3534
info@tahykastely.com
Tahy-kastély, Galgagyörk, Rákóczi út 12.
Follow:

Történelmi gyökerek

A kastély az 1600-as évek végén épült. A Tahy családnak nemcsak a községben, de megyeszerte is jelentős szerepe volt a közéletben, mivel a család feje Nógrád megyei alispán volt. A kastélyban több alkalommal is megyegyűléseket tartottak. Ilyenkor a megye jelentős személyiségei, birtokosai látogattak el a községbe.

Tahy-kastély front
kastely_kinti_folyoso

A kastély és Galgagyörk

A Tahy család igen sokat tett a község fejlődése és az itt lakók érdekében. Hat osztályos iskolát építettek, mely épület ma is iskolaként szolgál. A katolikus kápolna az 1700-as években épült hozzá a kastélyhoz, majd a Tahy család 1815-ben hátrafelé is bővítette az épületet.

kastely_eszaki_szarny
kastely_deli_szarny

A zöld természet ölén

A Tahy-kastély, mely a legjelentősebb a helyi kastélyok közül, egy több hektáros ősfás park közepén állt, ahol lovas és teniszpálya is volt, illetve cselédházak több gazdasági épülettel egyetemben. A kúria még meglévő része 1200 m2 alapterületű.

kastely_kert
kastely_kert_epulet_felol

A 20. század

A benősült Sturmann család beépítette a kocsibejárót  és a helyén hatalmas szalont alakított ki, melyet csodálatos freskók díszítettek.

A második világháború idején a kastélyban katonai kórház működött.

A világháborút követően államosították az épületet, és az ősparkot parcellákba osztotta a helyi vezetőség.

kastely_kinti_folyoso_3
kastely_eszaki_szarny_2
kastely_kinti_folyoso_2

A kastély napjainkban

Kert/kültéri színpad

Szabadtéri rendezvényekre is tökéletes

Klasszikus elegancia

4 összenyitható terem 260 m2-en

Közel s még is távol

Budapesthez közel, de annak zajától távol

Árajánlatot kérek!

    .cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://tahykastely.com/wp-content/uploads/2021/11/kastely_kert_felol-2500x1667.jpeg); } #cata_custom_heading_x2uxykfxf9 > h2, #cata_custom_heading_x2uxykfxf9 > h2 a{padding-bottom:25px;} #cata_custom_heading_yitfp2lb14 > h2, #cata_custom_heading_yitfp2lb14 > h2 a{padding-bottom:25px;} #cata_custom_heading_ymv8tpzdvi > h2, #cata_custom_heading_ymv8tpzdvi > h2 a{padding-bottom:25px;} #cata_custom_heading_vq5azbkp6t > h2, #cata_custom_heading_vq5azbkp6t > h2 a{padding-bottom:25px;} #cata_custom_heading_7fuec4xob5 > h2, #cata_custom_heading_7fuec4xob5 > h2 a{padding-bottom:25px;} #cata_custom_heading_n3f2az1e2i > h2, #cata_custom_heading_n3f2az1e2i > h2 a{}